In deze training gaan we in op de basisprincipes om een veilige zorgrelatie te waarborgen. Daarnaast leer je hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen en voorkomen, en hoe je een omgeving creëert waarin jongeren zich veilig voelen om hun zorgen te delen vanuit de principes van de pedagogische basis. Door deze module te volgen, vergroot je je kennis en vaardigheden om een veilige zorgrelatie te bevorderen, wat bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van de jeugdigen.
ALGEMENE INFORMATIE
- Soort: Incompany training
- Tijdsduur: 1 dagdeel
- Totale prijs: € 1500,- excl. BTW per dagdeel
- Maximaal aantal deelnemers: 12 deelnemers
- Staffelkorting: bij meerdere dagdelen offerteaanvraag
- Accreditatiepunten beroepsorganisaties: SKJ in aanvraag
- Certificaat: Ja
LEERDOELEN
Kennis
- Basisprincipes: je kent de basisprincipes van een veilige zorgrelatie en de factoren die deze relatie beïnvloeden.
- Richtlijnen: je begrijpt de richtlijnen en ethische principes die van toepassing zijn op de zorgrelatie in de jeugdhulp.
- Risico’s: je bent je bewust van de mogelijke risico’s en grensoverschrijdend gedrag die de zorgrelatie kunnen schaden.
Vaardigheden
- Pedagogische basis: je past de principes van de pedagogische basis en grondhouding toe tijdens het uitvoeren van de jeugdhulp, maar ook in relatie tot ouders.
- Communicatie: je leert effectieve communicatiestrategieën om een open en vertrouwelijke sfeer te creëren met jeugdigen.
- Herkennen: je ontwikkelt vaardigheden om signalen van onveiligheid of grensoverschrijdend gedrag tijdig te herkennen en aan te pakken.
- Relatieopbouw: je oefent met technieken om een sterke en ondersteunende relatie op te bouwen met jeugdigen en hun gezinnen.
Attitude
- De professionele beroepshouding: je past je kennis toe vanuit je professionele beroepshouding en handelt in overeenstemming met de geldende regels.
- Pedagogische grondhouding: je past de principes van de pedagogische grondhouding toe, zodat de veilige relatie gewaarborgd is en blijft.
- Empathie: je ontwikkelt een empathische houding die het welzijn en de behoeften van cliënten centraal stelt.
- Verantwoordelijkheid: je neemt verantwoordelijkheid voor het creëren van een veilige zorgomgeving en begrijpt de impact van jouw gedrag op de zorgrelatie.
- Reflectie: je reflecteert op jouw eigen handelen en houding in de zorgrelatie en streeft naar voortdurende verbetering in je professionele ontwikkeling.
Over de instructeur

CareSkillz
CareSkillz heeft met zijn medewerkers jarenlange ervaring in de uitvoering van de hulpverlening en op het gebied van wettelijke kaders en kwaliteitseisen. Wij willen een bijdrage leveren aan de kwaliteit en veiligheid van de jeugdhulp.